Boek

PRECIES PASSEND

dating en andere drama’s

Klik op de afbeelding om te bestellen

Korte omschrijving:

A tragedy is a comedy, misunderstood – William Shakespeare

Vanuit haar verlangen naar een ‘precies passende’ partner ging Marjo Korrel op haar 65ste nog één keer het datingpad op. Tijdens deze zoektocht dacht zij terug aan eerdere wonderlijke ervaringen met daten, met diverse relatiebureaus en aan een grote liefde. Ook ging zij op zoek naar antwoorden op de vraag wat het soms toch zo lastig maakt om als ‘alleengaande’ te leven en wat daarin wel en ook niet passende manieren zijn om daarmee om te gaan.

Op milde en vaak ook humoristische wijze worden in dit boek ook meer algemene thema’s aangeraakt. Thema’s als eenzaamheid in het leven mèt en zònder partner, de eeuwige zoektocht van mensen naar de combinatie van autonomie en verbinding in relaties, naar de worsteling van het verdragen en verduren van wat soms moeilijk lijkt in het leven en de ‘hogere-school-levenskunst’ om momenten van zwaarte wat te verlichten.

Wat kan de lezer verwachten? Nee, het is geen roman, geen novelle, geen bundel essays, geen verzameling artikelen of bundel van gedichten of columns. De teksten weigerden om zich in een standaardvorm te laten gieten. Gaandeweg is er een boek ontstaan van korte en wat langere verhalen, columns, anekdotes, een paar gedichten, quotes van anderen en mijzelf, er is veel beeld te zien en samen vormt dit alles de rode draad van één verhaal.

Wat dit boek mede bijzonder maakt is de vormgeving door kunstenaar Edwin Smet (www.meervandatmoois.nl). Pagina voor pagina zijn zorgvuldige keuzes gemaakt rond formaat, omslag, papiersoort, het  lettertype, alinea’s, beeldmateriaal, kleuren en kleine illustraties. Zelfs over de kleur van het leeslint is nagedacht. In nauwe samenwerking met hem is er een precies passende combinatie ontstaan van tekst en beeld. Deze co-creatie maakt dit boek tot een waar kunstwerkje.

Specificaties:

 • Drukkerij: Grafistar
 • Grafisch ontwerp: Edwin Smet
 • Uitvoering: Hardcover, genaaid gebonden, met leeslint
 • Aantal pagina’s: 128
 • Formaat: 17 x 24 cm. Staand
 • Oplage: Gelimiteerde eerste oplage van 400, elk exemplaar genummerd en gesigneerd

Bestelmogelijkheden:

 • Prijs per boek: € 24,50 (incl. 9% btw, exclusief verzendkosten)
 • Verzendkosten binnen Nederland, met track & trace, voor 1 exemplaar: € 4,- (inclusief 21% btw)
 • Verzendkosten binnen Nederland, met track & trace, tot 10 exemplaren: € 5,- (inclusief 21% btw)
 • Verzendkosten naar België, met track & trace, €8,- (inclusief 21% btw)
 • Nadat u besteld heeft, ontvangt u een bevestiging met de betaalgegevens.

  Aantal exemplaren:

  Reacties op Precies Passend

  Schrijf een reactie op Precies Passend

   
   
   
   
   
   
  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  15 berichten.
  Larisa Camfferman Larisa Camfferman uit Eindhoven
  Aanrader: Precies Passend, het boek van Marjo Korrel over dating en andere drama’s, óók als je niet op zoek bent naar een partner een warme deken van herkenning, humor en ontroering. En … In één ruk uitgelezen. Grappig, tenenkrommend, herkenbaar en ontroerend. Wat dapper dat je dat met de wereld wilde delen.
  Aanrader: Precies Passend, het boek van Marjo Korrel over dating en andere drama’s, óók als je niet op zoek bent naar een partner een warme deken van herkenning, humor en ontroering.
  En … In één ruk uitgelezen. Grappig, tenenkrommend, herkenbaar en ontroerend. Wat dapper dat je dat met de wereld wilde delen.... Sluiten
  Annette Nobuntu Mul Annette Nobuntu Mul uit Twello
  In de Tsjechische taal bestaat er een woord voor: Lithost. Milan Kundera schreef er in zijn werken steeds weer over: de fundamentele eenzaamheid van ieder mens. Waarom hebben wij hier geen woord voor? Is het de ontkenning, willen we er doorlopend van weg in ons drukke 'druk druk druk' bestaan? Of herkennen en erkennen we de 'eenzaamheid' niet als een... Lees meer
  In de Tsjechische taal bestaat er een woord voor: Lithost. Milan Kundera schreef er in zijn werken steeds weer over: de fundamentele eenzaamheid van ieder mens. Waarom hebben wij hier geen woord voor? Is het de ontkenning, willen we er doorlopend van weg in ons drukke 'druk druk druk' bestaan? Of herkennen en erkennen we de 'eenzaamheid' niet als een diepgaand verlangen naar betekenisvolle relaties en zingeving in ons bestaan? Dat wat we maatschappelijk vaak proberen op te lossen met (betaalde) 'projecten' of het bestrijden van symptomen, die de leegte kortstondig opvullen. Marjo Korrel schreef een juweel van een boek over de eenzaamheid: Precies Passend. Soms luchtig, maar absoluut niet vluchtig. Bij het lezen van iedere anekdote, op zoek naar een passende relatie, hoorde ik ook het nummer van Alex Roeka :'Wil je voorzichtig zijn, want waar het schuurt, daar zit ook de pijn' Voor mij is het lezen van Precies Passend een adembenemende verademing: de kunst van intimiteit verwoord én verbeeld.
  Een boek om te lezen en om te geven!... Sluiten
  Martin Velthuizen Martin Velthuizen uit Assen
  Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen. Zuinig aan, maximaal 1 verhaal per dag was de bedoeling. Dat is niet helemaal gelukt want het is een pageturner!
  Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen. Zuinig aan, maximaal 1 verhaal per dag was de bedoeling. Dat is niet helemaal gelukt want het is een pageturner!... Sluiten
  Willem Melissen Willem Melissen uit 's-Hertogenbosch
  Ik kon in de gauwigheid maar een paar verhalen lezen en ik deed dat met een brede glimlach. Echt helemaal goed. Je stijl is geweldig en de inhoud is zeer herkenbaar en je schrijft met veel humor. Ja, die mannen die maar indruk willen maken met hun al gauw vervelende eenrichtingsverkeer verhalen. Geen enkele echte belangstelling voor de tegenpartij. En... Lees meer
  Ik kon in de gauwigheid maar een paar verhalen lezen en ik deed dat met een brede glimlach. Echt helemaal goed. Je stijl is geweldig en de inhoud is zeer herkenbaar en je schrijft met veel humor.
  Ja, die mannen die maar indruk willen maken met hun al gauw vervelende eenrichtingsverkeer verhalen. Geen enkele echte belangstelling voor de tegenpartij.
  En dan het lot van de hoogopgeleide vrouw. Over het algemeen zoeken hoogopgeleide mannen niet wanhopig op datingsites en ze melden zich ook niet gauw bij een professioneel datingbureau. Dus dat valt niet mee.
  Je hebt er maar 400 laten drukken. Eigenlijk zou elke man vanaf ca 20 jaar dit moeten lezen.... Sluiten
  Marjolein van den Berge Marjolein van den Berge uit Culemborg
  Wat een prachtig boek, zowel qua inhoud als vormgeving. Gierend van de lach, giebelend en soms met tranen in mijn ogen gelezen. Dingen zeer herkenbaar. Veel bewondering voor het lef om je kwetsbaarheid op deze manier te kunnen tonen. In een ruk uitgelezen.
  Wat een prachtig boek, zowel qua inhoud als vormgeving. Gierend van de lach, giebelend en soms met tranen in mijn ogen gelezen. Dingen zeer herkenbaar. Veel bewondering voor het lef om je kwetsbaarheid op deze manier te kunnen tonen.
  In een ruk uitgelezen.... Sluiten
  Ghislaine Bromberger Ghislaine Bromberger uit Eindhoven
  De schrijvende Mario ken ik van je gedichten, artikelen enz. Veelzijdig ben je in je werk en kunstenaarschap, je vriendschap. Dit boek geeft een bijzondere dimensie . Zo liefdevol en met mededogen de mensen beschrijven tijdens jullie ontmoeting. Wat ik kan ophalen uit je biografische schets rond het thema daten is ook een verrijking van alles wat wij in 40... Lees meer
  De schrijvende Mario ken ik van je gedichten, artikelen enz. Veelzijdig ben je in je werk en kunstenaarschap, je vriendschap. Dit boek geeft een bijzondere dimensie . Zo liefdevol en met mededogen de mensen beschrijven tijdens jullie ontmoeting. Wat ik kan ophalen uit je biografische schets rond het thema daten is ook een verrijking van alles wat wij in 40 jaar deelden. En dan de vormgeving. Wat een feest! "Lezen... ook voor het oog". Jij en Edwin Smet hebben er een kunstwerk van gemaakt. Ik genoot van de stukken om jouw subtiele knipoog naar het leven. En je diep respect voor elk. Dank je.... Sluiten
  Marten Bos Marten Bos uit Oudega (FM)
  Precies passend? Nee dat niet, als man, al weer enige jaren (pogen te) daten met mannen is toch een andere discipline, hoewel? Wat is dit boek een heerlijke weergave van herkenbare gelaagde verhalen. Zoals: 'Staand voor mijn tweepersoonsbed overvalt mij soms ook 'waarom is het bed zo groot en leeg? Ook bij mij is al jaren meestal maar 1 helft... Lees meer
  Precies passend? Nee dat niet, als man, al weer enige jaren (pogen te) daten met mannen is toch een andere discipline, hoewel?
  Wat is dit boek een heerlijke weergave van herkenbare gelaagde verhalen. Zoals: 'Staand voor mijn tweepersoonsbed overvalt mij soms ook 'waarom is het bed zo groot en leeg? Ook bij mij is al jaren meestal maar 1 helft in gebruik. "Zal ik die andere kussenovertrekken maar niet wassen, ze zijn weer niet gebruikt."
  Of ...
  Bij aankomst al weten "Nee he, dit wordt het niet", als het meevalt van twee kanten, maar pijnlijk en hoe te timen, als het van alleen mijn kant of juist van zijn kant is? En dan toch maar wat drinken? En soms juist de opluchting; ik kan weer weg en zit zo lekker alleen op de bank in mijn oude kloffie.
  Of ...
  Niet alleen op het uiterlijk af willen gaan, maar toch.

  Met zelfreflectie, enige zelfspot, weemoed, lichtheid en zwaarte zijn de verhalen geschreven.
  De mooie en eigenzinnige vormgeving, grafische vormgeving van Edwin Smet, helpt daarbij, het zijn gewortelde, vertakte, op zich staande en toch verbonden verhalen. Stoer en kwetsbaar, met steeds een fijnzinnige onderlaag, die erg helpt voor de herkenbaarheid.
  Huidhonger? Jazeker.
  Is het hebben van een relatie een sociale druk of echte behoefte?? Ik weet het soms niet, soms ook wel.
  Een cadeautje dit boek, ook voor M.V.X. die niet daten denk ik. Voor mij soms troostrijk, regelmatig ook met een herkenbare lach. Zoals Marjo op pag. 23 Shakespeare citeert:
  "a tragedy is a comedy misunderstood".... Sluiten
  Will Eltink Will Eltink uit Eindhoven
  Wat een mooi boek! Je kunt de anecdotes lezen op laag één: grappige en ontroerende verhalen over dating. Maar opgeteld kom je vanzelf op laag twee: de struggle van het alleen zijn. En dan gaat het ook daar niet alleen over. Het boek kruipt onder m’n huid, omdat het de kloof voelbaar maakt tussen wat we allemaal willen, CONTACT, en... Lees meer
  Wat een mooi boek! Je kunt de anecdotes lezen op laag één: grappige en ontroerende verhalen over dating. Maar opgeteld kom je vanzelf op laag twee: de struggle van het alleen zijn. En dan gaat het ook daar niet alleen over. Het boek kruipt onder m’n huid, omdat het de kloof voelbaar maakt tussen wat we allemaal willen, CONTACT, en wat we doen: ons kwetsbare ego beschermen. Met de scherpe én milde blik van Marjo, met haar luchtige toon, komt dat des te meer binnen. Chapeau!... Sluiten
  Anne Elzinga Anne Elzinga uit Diemen
  “Wat een ontzettend leuk, openhartig, inzichtelijk, geestig en lekker lezend boek heb je geschreven! Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen,” mailde ik enthousiast naar Marjo Korrel nadat ik haar boek over haar dating-avonturen Precies Passend had gelezen. Met haar scherpe blik en vlotte pen maakt Marjo van elke dating-ervaring een prachtig verhaal. Ze neemt je mee in haar... Lees meer
  “Wat een ontzettend leuk, openhartig, inzichtelijk, geestig en lekker lezend boek heb je geschreven! Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen,” mailde ik enthousiast naar Marjo Korrel nadat ik haar boek over haar dating-avonturen Precies Passend had gelezen. Met haar scherpe blik en vlotte pen maakt Marjo van elke dating-ervaring een prachtig verhaal. Ze neemt je mee in haar avonturen op zo’n beeldende wijze dat het lijkt alsof je er zelf bij was. Soms ontroerend, soms schurend. Herkenbaar voor datende dames, maar ook waardevol voor anderen om een inkijkje te krijgen in de dating-wereld van hun single vrienden/-innen. Ik gun Marjo een nieuwe liefde. Alleen jammer dat er dan geen deel 2 en 3 komen…!
  Anne Elzinga, freelance journalist... Sluiten
  Jeanine Peeters Jeanine Peeters uit Gemert
  Bij ons is het echt vechten wie mag (lees: moet ;-)) Die “bezoeken” duren iedere keer een hoofdstuk. Toevallig… Marjo, wat een bijzonder boek. Die verhalen zijn soms hilarisch, ontroerend en ja, soms ook ontluisterend. De lay-out is ook al bijzonder: de gekleurde pagina’s, de foto’s/illustraties zijn prachtig. Ik ben trots. Trots dat ik erbij was in Besse. Blij dat... Lees meer
  Bij ons is het echt vechten wie mag (lees: moet ;-)) Die “bezoeken” duren iedere keer een hoofdstuk. Toevallig…
  Marjo, wat een bijzonder boek. Die verhalen zijn soms hilarisch, ontroerend en ja, soms ook ontluisterend. De lay-out is ook al bijzonder: de gekleurde pagina’s, de foto’s/illustraties zijn prachtig.
  Ik ben trots. Trots dat ik erbij was in Besse.
  Blij dat ik je daar, een beetje dan, heb leren kennen.
  Ik zal het boek als ik/wij het uit hebben laten staan, bij ons in dat 'kleinste kamertje' in huis. Niet omdat ik niet weet wat ik er anders mee moet. Nee, omdat ik mijn bezoek ook een hoofdstuk gun.
  Ik loop wel risico dat ik ze dan weinig zie….;-)... Sluiten